fbpx
Tuesday, November 24, 2020

Haxhiu: E shokuar me uljen e dënimit për Pjetër Ndrecajn

Ish-ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu tha se është e shokuar me uljen e dënimit për vrasësin e Valbonës dhe vajzës së saj, Pjetër Ndrecajn.Haxhiu...
More

  te fundit

  Arianit Ahmeti: Udhëzimi i shtetit e hap garën për kryetar, FFK t’i respektojë ligjet dhe statutin

  Arianit Ahmeti – ish zëvendëssekretari dhe ish shefi i zyrës ligjore në Federatën e Futbollit të Kosovës (FFK) e ka mirëpritur qarkoren e Ministrisë...

  “Afera Ademi”: “Diçka ka lujt puna”, “Kam mbet si m*t”

  “Afera Ademi” – Ashtu siç ka paralajmëruar dje, Gazeta Metro nga sot fillon publikimin e përgjimeve ndaj kryetarit të FFK’së, Agim Ademit, Muharrem Ramës,...

  “Afera Ademi”: Përgjimet telefonike – “ja kerrin ja paret”, “kerri shkon te Samia”

  “Afera Ademi” – Ashtu siç ka paralajmëruar dje, Gazeta Metro nga sot fillon publikimin e përgjimeve ndaj kryetarit të FFK’së, Agim Ademit, Muharrem Ramës,...

  Inspektorati i Punës i del në mbrojtje edhe një zyrtari tjetër të larguar nga FFK

  Federata e Futbollit e Kosovës (FFK) po vazhdon të humbas karshi disa zyrtarëve të saj që i ka shkarkuar apo i ka larguar nga...

  Gjashtë muaj përballje me pandeminë COVID-19 – testohen vetëm 3.2 për qind e popullsisë në Kosovë, 589 persona të vdekur

  Pandemia COVID-19 ka përfshirë shumicën e vendeve në botë, me këtë virus po vazhdon të përballet edhe vendi ynë.

  Sot, janë bërë gjashtë muaj që nga paraqitja e rasteve të para me virus në Kosovë, ndërsa testimet për këtë virus kanë filluar të bëhen që nga muaji i dytë i vitit 2020, më saktësisht më 8 shkurt.

  BLEJ TANI

  Me virusin COVID-19 gjatë këtyre gjashtë muajve janë infektuar 14 mijë e 566 qytetarë, ndërsa testime deri tani janë bërë 57 mijë e 339 apo 3.21 për qind e popullsisë prej 1,782,115 banorë sa ka Kosova, shkruan Telegrafi.

  Deri tani, nga virusi janë shëruar 11 mijë e 272 pacientë apo 77.39 për qind nga rastet e konfirmuara.

  Numri i viktimave ka arritur në 589 apo 4.04 për qind nga rastet e konfirmuara.

  Për gjatë këtyre muajve përballje me COVID-19, Qeveria e Kosovës mori një sërë masash të cilat u ndryshuan varësisht situatës epidemiologjike. Aktualisht, në fuqi vazhdon të jetë kufizimi i lëvizjes për qytetarë në 13 komuna të Kosovës, po ashtu i ndaluar vazhdon të jetë grumbullimi i më shumë se pesë qytetarëve në sheshe publike.

  Gjithashtu e ndaluar vazhdon të jetë pjesëmarrja fizike e qytetarëve në të gjitha ceremonitë dhe veprimtaritë fetare në tërë territorin e Republikës së Kosovës.

  Ndërkohë, sektori i gastronomisë po vazhdon të punojë me disa kufizime. Të ndaluara vazhdojnë të mbesin edhe disa veprimtari rekreative, kulturore dhe sportive në mjedise të mbyllura dhe të hapura në të gjithë territorin e Republikës së Kosovës, duke përfshirë shkollat e futbollit dhe sportet e tjera, trajnimet e të gjitha lëmive, etj.

  Ndërkaq, bartja e maskave vazhdon të jetë e obligueshme për çdo qytetarë në territorin e Kosovës, në rast të mos-mbajtjes së maskës qytetarët dënohen nga autoritetet kompetente, shkruan Telegrafi.

  Qeveria e Kosovës muaj më parë ka publikuar edhe Manualin për Mbrojtje nga Përhapja e COVID-19, që ka për qëllim mbrojtjen e qytetarëve nga përhapja e infektimit me këtë virus.

  Manuali përmban udhëzues të hartuar nga fusha të ndryshme të cilët paraprakisht janë analizuar dhe vlerësuar nga profesionistët shëndetësorë të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, të miratuar nga Ministria e Shëndetësisë.

  Më 14 gusht, Kuvendi i Kosovës ka miratuar në lexim të dytë Ligjin për Parandalimin dhe Luftimin e pandemisë COVID-19.

  Ligji ka vetëm tetë nene. Në të thuhet se, “Ligji ka për qëllim që të krijojë hapësirën e domosdoshme juridike për autoritetet me qëllim të luftimit dhe parandalimit të pandemisë”.

  Telegrafi më poshtë ua sjellë një përmbledhje të gjashtë muajve përballje me COVID-19, duke përfshirë numrin e testimeve, rastet e reja, vdekjet dhe numrin e personave të shëruar.

  Renditja e komunave sipas numrit më të lartë të personave të infektuar

  Prishtinë: 4 mijë e 559 të infektuar – 3 mijë e 714 të shëruar, 71 të vdekur, 774 raste aktive

  Gjilan: 960 të infektuar – 757 të shëruar, 33 të vdekur, 170 raste aktive

  Ferizaj: 843 të infektuar – 697 të shëruar, 42 të vdekur, 104 raste aktive

  Prizren: 800 të infektuar – 563 të shëruar, 48 të vdekur, 189 raste aktive

  Vushtrri: 758 të infektuar – 635 të shëruar, 29 të vdekur, 94 raste aktive

  Pejë: 735 të infektuar – 579 të shëruar, 39 të vdekur, 117 raste aktive

  Mitrovicë e Jugut: 723 të infektuar – 602 të shëruar, 41 të vdekur, 80 raste aktive

  Fushë Kosovë: 648 të infektuar – 488 të shëruar, 18 të vdekur, 142 raste aktive

  Podujevë: 610 të infektuar – 416 të shëruar, 20 të vdekur, 174 raste aktive

  Gjakovë: 548 të infektuar – 373 të shëruar, 42 të vdekur, 133 raste aktive

  Viti: 382 të infektuar – 294 të shëruar, 21 të vdekur, 67 raste aktive

  Drenas: 363 të infektuar – 235 të shëruar, 23 të vdekur, 105 raste aktive

  Lipjan: 350 të infektuar -257 të shëruar, 14 të vdekur, 79 raste aktive

  Skenderaj: 265 të infektuar – 211 të shëruar, 12 të vdekur, 42 raste aktive

  Malishevë: 241 të infektuar – 168 të shëruar, 19 të vdekur, 54 raste aktive

  Suharekë: 205 të infektuar – 133 të shëruar, 10 të vdekur, 61 raste aktive

  Obiliq: 193 të infektuar – 161 të shëruar, 8 të vdekur, 24 raste aktive

  Rahovec: 193 të infektuar – 125 të shëruar, 21 të vdekur, 47 raste aktive

  Kamenicë: 184 të infektuar – 137 të shëruar, 12 të vdekur, 35 raste aktive

  Klinë: 146 të infektuar – 101 të shëruar, 8 të vdekur, 37 raste aktive

  Deçan: 144 të infektuar – 91 të shëruar, 4 të vdekur, 49 raste aktive

  Shtime: 125 të infektuar – 92 të shëruar, 10 të vdekur, 23 raste aktive

  Dragash: 120 të infektuar – 61 të shëruar, 13 të vdekur, 46 raste aktive

  Istog: 112 të infektuar – 87 të shëruar, 6 të vdekur, 19 raste aktive

  Kaçanik: 110 të infektuar – 81 të shëruar, 10 të vdekur, 19 raste aktive

  Mitrovicë e Veriut: 48 të infektuar – 44 të shëruar, 3 të vdekur, 1 rast aktiv

  Mamushë: 42 të infektuar – 37 të shëruar, 4 të vdekur, 1 rast aktiv

  Zubin Potok: 40 të infektuar – 33 të shëruar, 2 të vdekur, 5 raste aktive

  Hani i Elezit: 28 të infektuar – 19 të shëruar, 9 raste aktive

  Zveçan: 27 të infektuar – 26 të shëruar, 1 i vdekur

  Leposaviq: 23 të infektuar – 19 të shëruar, 4 të vdekur

  Graçanicë: 13 të infektuar – 10 të shëruar, 3 raste aktive

  Kllokot: 13 të infektuar – 13 të shëruar

  Junik: 5 të infektuar – 5 të shëruar

  Novobërdë: 4 të infektuar -3 të shëruar, 1 rast aktiv

  Shtërpcë: 4 të infektuar – 3 të shëruar, 1 i vdekur

  Partesh: 2 të infektuar – 2 të shëruar

  Numri i testimeve të kryera brenda muajve

  13 mars – 12 shtator

  Testime: 57,239 (3.21% e popullsisë prej 1,782,115 banorë)
  Raste të reja: 14,566
  Të shëruar: 11,272 (77.39% nga rastet e konfirmuara)
  Të vdekur: 589 (4.04% nga rastet e konfirmuara)

  13 mars – 13 prill

  Testime: 3,410
  Raste të reja: 377
  Të shëruar: 63
  Të vdekur: 8

  14 prill – 13 maj

  Testime: 7,232
  Raste të reja: 550
  Të shëruar: 671
  Të vdekur: 21

  14 maj – 13 qershor

  Testime: 11,015
  Raste të reja: 887
  Të shëruar: 257
  Të vdekur: 11

  14 qershor – 13 korrik

  Testime: 17,625
  Raste të reja: 4,231
  Të shëruar: 2,113
  Të vdekur: 97

  14 korrik – 13 gusht

  Testime: 25,002
  Raste të reja: 6,757
  Të shëruar: 4,503
  Të vdekur: 276

  14 gusht – 12 shtator

  Testime: 32,237
  Raste të reja: 7,809
  Të shëruar: 6,669
  Të vdekur: 313 /Telegrafi/

  Latest Posts

  Arianit Ahmeti: Udhëzimi i shtetit e hap garën për kryetar, FFK t’i respektojë ligjet dhe statutin

  Arianit Ahmeti – ish zëvendëssekretari dhe ish shefi i zyrës ligjore në Federatën e Futbollit të Kosovës (FFK) e ka mirëpritur qarkoren e Ministrisë...

  “Afera Ademi”: “Diçka ka lujt puna”, “Kam mbet si m*t”

  “Afera Ademi” – Ashtu siç ka paralajmëruar dje, Gazeta Metro nga sot fillon publikimin e përgjimeve ndaj kryetarit të FFK’së, Agim Ademit, Muharrem Ramës,...

  “Afera Ademi”: Përgjimet telefonike – “ja kerrin ja paret”, “kerri shkon te Samia”

  “Afera Ademi” – Ashtu siç ka paralajmëruar dje, Gazeta Metro nga sot fillon publikimin e përgjimeve ndaj kryetarit të FFK’së, Agim Ademit, Muharrem Ramës,...

  Inspektorati i Punës i del në mbrojtje edhe një zyrtari tjetër të larguar nga FFK

  Federata e Futbollit e Kosovës (FFK) po vazhdon të humbas karshi disa zyrtarëve të saj që i ka shkarkuar apo i ka larguar nga...

  mos i humb

  Gjashtë muaj përballje me pandeminë COVID-19 – testohen vetëm 3.2 për qind e popullsisë në Kosovë, 589 persona të vdekur

  Pandemia COVID-19 ka përfshirë shumicën e vendeve në botë, me këtë virus po vazhdon të përballet edhe vendi ynë.Sot, janë bërë gjashtë muaj që...

  Nesër fillon mësimi nëpër shkolla, të gjithë nxënësit obligohen të bartin maska

  Ministri i Arsimit, Ramë Likaj gjatë një konference për media ka njoftuar edhe zyrtarisht se më rekomandim të MSH-së dhe IKSHPK-së nesër do të...

  Kryeministri izraelit të martën i drejtohet me një video-mesazh popullit të Kosovës

  Dy javë pas takimit dhe marrëveshjes së Washingtonit, në të cilën u përfshi edhe njohja mes Kosovës e Izraelit dhe vendosja e ambasadës së...

  Kurti e Veseli bashkë kundër Mini-Shengenit

  Dy partitë opozitare në Kuvendin e Kosovës po kundërshtojnë ashpër ndryshimin e qëndrimit të Qeverisë Hoti për Mini-Shengenin Ballkanik.Lëvizja Vetëvendosje dhe Partia Demokratike e...

  Zemaj: Vetëdijesimi i qytetarëve ka ndikuar që të bie numri i të infektuarve

  Ministri i Shëndetësisë Armend Zemaj, ka thënë se ka kërkuar që të ketë bashkëpunim ndërmjet prindërve-nxënësve dhe mësimdhënësve që të menaxhohet më lehtë situata...

  REKLAMA JUAJ KETU

  Nese deshironi te reklamoni ne portaline tone atehere na kontaktoni ketu.